петък, 4 февруари 2011 г.


Елегантно пътешествие из улиците на Ню Йорк, съчетаващо класически модели и спортен стил с един постоянен акцент – кожата с косъм. Представена като шапка, чанта и дори... сандали

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Негово величество панталонът


Вечната кройка попълва от години гардероба ни със свои slim-fit или футуристични копия, изборът винаги вдъхновява .
дъхновени от Коко Шанел още през 20-те, ние, момичетата, смело откраднахме панталона от мъжкия гардероб, разхождахме го, макар и недопустимо, сред най-елитните места на Ню Йорк, Лондон и Париж толкова дълго и неуморно, че едва ли някой днес може да си представи образа на Марлене Дитрих и Катрин Хепбърн без любимата им кройка в клоширани крачоли. Миг по-късно Ив Сен Лоран категорично увековечава жената в прав панталон и елегантен блейзър като непреходен образ на стил и сексапил с именития “le smoking suit“.
През този сезон модната лента се връща години назад и прожектира комфортни и елегантни тенденции, в които основна роля играе пак той – панталонът. Модните величия се връщат към ефектната кройка, качествените материи и практичността. Панталоните от туид, памук и кашмир със средна до висока талия и широки свободно движещи се крачоли превзеха по-диума на Chloe, YSL, Carolina Herrera, Marc Jacobs, Hermes, Michael Kors, Emilio Pucci, Aquascutum, Richard Nicoll, Gianfranco Ferre, Oscar de la Renta, Derek Lam. Цветовете са класически – черно, сиво, тъмносиньо и кафяво властват в колекциите на Hermes, YSL и Celine. Etro, Emilio Pucci и Phillip Lim пък изкушават с кройки във виненочервено, брик и охра.
За най-смелите любителки на панталона Ferre и Valentino създават съвършени модели в права кройка с ръб, които дават нова сила на зимата в бяло. Бежовите тонове са тотален бестселър от колекцията на Chloe. Комбинирайте ги с шифонени ризи и ефектни пелерини за женственост и практичен дневен дрескод. За впечатляващ офис шик заложете на женствени ризи, като ги съчетаете с плетени пyловери (Derek Lam), елечета (Salvatore Ferragamo) или дълги жилетки (Оscar de la Renta). Дизайнерите раздвижват стегнатия силует на ежедневното сако с игриви панталони с басти в комбинация с градски памучен суитчър.
Усещане за вечен шик пък създават наслоените черни интерпретации на костюм с панталон от YSL, събудени от очарователната яка на класическата бяла риза. Пак тя дава тон на деловите и топли панталони в светлокафяво. Възможностите за съчетание на ретро панталона са едновременно разнообразни и практични – в топ тенденция са авиаторските якета на Burberry, Emilio Pucci и Phillip Lim, а Marc Jacobs и Ferre залагат на класически дълги палта. Дайте на свободния градски стил нова сила за вдъхновение с дебел плетен oversize пyловер (Derek Lam) върху прав или slimfit панталон. Oscar de la Renta пренебрегва етикета във вечерния гардероб с екстравагантна блуза от букле в комбинация с черен панталон.

шоколадова валентинка или чаша червено пивко вино


Кое би предпочел/а за празника на Лозаря-Любовчия -чаша червено вино или шоколадово изкушение -под формата на сърце?

14 февруари


Да бъдем романтично загадъчни или фатално мистериозни? Каква визия би привлякла срещуположният пол?Какво послание искаме да излъчваме ?Въпроси, който вълнуват хората около 14 февруари-денят на влюбените по цял свят.Та за българите има и втори вариянт - Трифон Зарезан-денят на виното и любовта към него.Е кой е вашият избор за този празник?