петък, 11 февруари 2011 г.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С ГЪБИ - ала Зиче


Крилцата се измиват добре и се натриват със червен пипер ,сол,и универсална подправка МАГИ- Вълшебен вкус.Нареждат се в тавата,също и гъбите нарязани на по -едро може и цели.Залива се с малко бира и малко водичка.На всяко крило се слага парче масло и на гъбите също.Пече се до зачервяване на крилцата .Поднасят се с гарнитура по желание.

пилешки крилца с мед



Готово след 30 минути

За по-добър резултат пилето трябва да престои една нощ в марината в хладилник.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крилцата се почистват, измиват и се оставят да се отцедят. Марината се подготвя като се смесва всичко във дълбок съд. Оцедените крилца се прибавят към марината и се оставят да престоят 1 час. За по-добър резултат може и да престоят цяла вечер в хладилника.

След което се поставят в сяд за печене и соса също се прибавя. Ако сосът е малко, може да се добави още малко вино и вода.

Пече се на около 250 градуса около 30 минути.

Приятен апетит!
ПРОДУКТИ

600 гр. пилеши крилца

За марината:
100 гр. соев сос
150 гр. мед
50 гр. отцет
50 гр. ракия
50 гр.червено вино
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
100 гр.зехтин

неделя, 6 февруари 2011 г.


Кюфтета с бял сос-4 порции

Кюфтета с бял сос Продукти:

600 г телешка кайма
40 г ориз
40 г лук
2 супени лъжици брашно
80 г масло
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
морков
целина
магданоз, чубрица,
лимон, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Каймата заедно с ситно нарязания лук (половината), магданоза, чубрицата, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесва добре.

От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат в бульон, приготвен от телешките костите, останалия лук и ароматните треви.

Варят се до омекване на оризът. Махат се кюфтетата и се прецежда бульонът.

Приготвя се гладка каша от брашното, киселото мляко и малко бульон. Разбива се добре на огъня докато кипне.

С този сос се заливат кюфтетата преди поднасяне.