![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGfXYmcw5H-bL3aEdGSWLzZayWMlefiTx79OfdbgqQK5JB3d8fZKF8u4P7N-J-Dn-uOO4t_O6NbCq-4sm-nYE2I1jhnhBBWWjqelXZVrDkUNeTJlCyGawSbTe4QNAvWv1K_xwC07d8Tbo/s320/%25D0%25BA%25D1%258E%25D1%2584%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BD%25D1%2586%25D0%25B0+%25D1%2581+%25D0%25B1%25D1%258F%25D0%25BB+%25D1%2581%25D0%25BE%25D1%2581.jpg)
Кюфтета с бял сос-4 порции
Кюфтета с бял сос Продукти:
600 г телешка кайма
40 г ориз
40 г лук
2 супени лъжици брашно
80 г масло
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
морков
целина
магданоз, чубрица,
лимон, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Каймата заедно с ситно нарязания лук (половината), магданоза, чубрицата, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесва добре.
От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат в бульон, приготвен от телешките костите, останалия лук и ароматните треви.
Варят се до омекване на оризът. Махат се кюфтетата и се прецежда бульонът.
Приготвя се гладка каша от брашното, киселото мляко и малко бульон. Разбива се добре на огъня докато кипне.
С този сос се заливат кюфтетата преди поднасяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар