неделя, 6 февруари 2011 г.


Кюфтета с бял сос-4 порции

Кюфтета с бял сос Продукти:

600 г телешка кайма
40 г ориз
40 г лук
2 супени лъжици брашно
80 г масло
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
морков
целина
магданоз, чубрица,
лимон, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Каймата заедно с ситно нарязания лук (половината), магданоза, чубрицата, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесва добре.

От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат в бульон, приготвен от телешките костите, останалия лук и ароматните треви.

Варят се до омекване на оризът. Махат се кюфтетата и се прецежда бульонът.

Приготвя се гладка каша от брашното, киселото мляко и малко бульон. Разбива се добре на огъня докато кипне.

С този сос се заливат кюфтетата преди поднасяне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар