неделя, 6 февруари 2011 г.
Кюфтета с бял сос-4 порции
Кюфтета с бял сос Продукти:
600 г телешка кайма
40 г ориз
40 г лук
2 супени лъжици брашно
80 г масло
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
морков
целина
магданоз, чубрица,
лимон, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Каймата заедно с ситно нарязания лук (половината), магданоза, чубрицата, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесва добре.
От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат в бульон, приготвен от телешките костите, останалия лук и ароматните треви.
Варят се до омекване на оризът. Махат се кюфтетата и се прецежда бульонът.
Приготвя се гладка каша от брашното, киселото мляко и малко бульон. Разбива се добре на огъня докато кипне.
С този сос се заливат кюфтетата преди поднасяне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар