![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkscNjbXgWcP2cmDOxbjjIAsTwqfyOB1MfO-G1DxHyYsGq860HWNrwiXSyK-GVtQfbdwNrIy2u1n3XMPTfF2TJBF4sa2VMK73CNVQR8s717IF7EuPqCzKqC9cmEuRTqpehXDrcE80p8P4/s320/chicken_wings7.jpg)
Готово след 30 минути
За по-добър резултат пилето трябва да престои една нощ в марината в хладилник.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Крилцата се почистват, измиват и се оставят да се отцедят. Марината се подготвя като се смесва всичко във дълбок съд. Оцедените крилца се прибавят към марината и се оставят да престоят 1 час. За по-добър резултат може и да престоят цяла вечер в хладилника.
След което се поставят в сяд за печене и соса също се прибавя. Ако сосът е малко, може да се добави още малко вино и вода.
Пече се на около 250 градуса около 30 минути.
Приятен апетит!
ПРОДУКТИ
600 гр. пилеши крилца
За марината:
100 гр. соев сос
150 гр. мед
50 гр. отцет
50 гр. ракия
50 гр.червено вино
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
100 гр.зехтин
Няма коментари:
Публикуване на коментар